8 STVARI KOJE ODMA TREBATE PROMIJENITI DA BI ZAŠTITILI NAŠU ZEMLJU!

8 STVARI KOJE ODMA TREBATE PROMIJENITI DA BI ZAŠTITILI NAŠU ZEMLJU!

Svi znamo koliko  je plastika štetna za našu planetu. Koliko god da se ekolozi i zaštitnici životne sredine zalažu  da se ovaj problem rješi, na prvi pogled se čini da je te njihove želje veoma teško ostvariti. Međutim nije nimalo tako.
Evo 7  korisnih savjeta što bi sve od plastičnih predmeta mogli da prestanete da koristite i na taj način bi dali mali doprinos u spašavanju naše planete.

1.Na prvom mjestu je plastični pribor za jelo,pa umjesto njega  savjetuje  se upotreba drvenog.

2.Zatim dolaze slamčice, jer kada sagledate situaciju može se piti i bez njih (osim kada je neko bolestan pa nije u mogućnosti da drugačije povuče tečnost) .

3.Onda na red dolaze plastične flaše za vodu. Najbolje je da koristite staklene flaše ili da vodi direktno sipate u čaše. To je i mnogo zdravije jer plastika može da izazove rak.

4.Takođe možete da prestanete koristiti  obične plastične čaše za kafu, koju možete da ponesete u posebnoj čaši za višestruku upotrebu.

5.Na red dolaze  plastične četkice za zube, a zagovornici zdravog života savjetuju da se koriste četkice za zube od bambusa.

6.Na šestom mjestu su  plastične kese. Kupovina može itekako  da prođe  bez njih, samo trebate stvoriti naviku da nosite ceger.

7. Zatim  na red dolaze plastična pakovanja u kojima nosite hranu kući iz restorana ili od kuće na posao, jer uvijek mogu da se koriste alu folije ili staklene posude za višestruku upotrebu.

(20)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *