8 TRIKOVA KAKO DA SE RIJEŠITE DOSADNIH MRAVA U KUĆI!

8 TRIKOVA KAKO DA SE RIJEŠITE DOSADNIH MRAVA U KUĆI!

Ljeto je godišnje doba kada nam borba s mravima uzrokuje najveće glavobolje. Saznajte kako se malih dosadnjakovića možete riješiti uz pomoć prirodnih sredstava.

1.Kuhinjska sol
Par kašika kuhinjske soli izmiješajte sa provrelom vodom. Ohlađenu tečnost kućinu uspite u bocu sa raspršivačem. Onda poprskajte sva mjesta na kojima se mravi skupljaju i prolaze kroz koja ulaze u dom. Slana površina će ih zaustavit na njihovom putu.

2.Kreda
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima tih dosadnih malih životinjica.

3. Cimet u prahu
Staze po kojima mravi hodaju pospite obilno sa cimetom. Kroz nekoliko sati kolone bi trebale napustiti to mjesto jer mravi ne podnose jaki  miris cimeta.

4. Biber
Mravi u domu najčešće traže šećer, a vi ih iznenadite biberom . Pospite biberom njihove staze jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera kojeg traže.

5. Začini u kuhinjskim ormarićima
Zalijepite lovorov list na posude sa šećerom. Miris lovora odbit će mrave . Isti takav efekt ima i kadulja. Malu vrećicu sa kaduljom stavite u sve kuhinjske ormariće, a opojni miris koji će se proširiti mravima je tako neugodan pa se neće zadržavati u ormarićima.

(84)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *