DA LI STE ZNALI DA SU OVE ZEMLJE NAJVIŠE OPSJEDNUTE ESTETSKIM OPERACIJAMA!

DA LI STE ZNALI DA SU OVE ZEMLJE NAJVIŠE OPSJEDNUTE ESTETSKIM OPERACIJAMA!

Međunarodno društvo estetskih plastičnih hirurga (ISAPS)  je nedavno objavilo službeni izvještaj za prošlu 2016. godinu u pogledu estetskih i kozmetičkih zahvata, a kojemu je bio zadatak  dati odgovore na pitanja koje su zemlje najviše opsjednute  estetskim zahvatima i koji su među omiljenim. Službeni izvještaj  se temelji  na brojnim parametrima, a između ostalog i na broju dosada obavljenih zahvata i postotku određene vrste estetskih zahvata.

Prema tom izvještaju, sljedećih 5 zemalja je najviše ospjednuto estetskim zahvatima:

1. Sjedinjene Američke Države (sa 17.9%)
2. Brazil (sa 10.7%)
3. Japan (sa 4.8%)
4. Italija (sa 4.1%)
5. Meksiko (sa 3.9%)

Navedeni postoci odnose se na obožavatelje  navedenih zemalja u cijelome svijetu,  tako je najviše zahvata obavilo američkih državljana, na tačnije njih 4 milijona, dok se na estetske zahvate odlučilo čak 2,5 milijuna Brazilaca.

Iako određene zemlje imaju prednost  po broju estetskih zahvata, oni su sa svake godine sve popularniji diljem svijeta.Tako da  nisu popularni samo zahvati povećanja grudi, korekcije nosa ili liposukcije,nego  su popularniji i svi ostali. U Japanu su posebno  popularne operacije kapaka da bi izgledali što sličnije zapadnjacima. Izvještaj je donio i podatke o tome kojim je zahvatima posebno  porasla popularnost, pa su tako prva 3  mjesta zauzela lifting gornjeg dijela tijela (povećanje od 26%), lifting donjeg dijela tijela (do  29%) i labioplastika ( od 45%). Sa druge strane, sve više pada popularnost povećanja penisa,  s obzirom na to da je taj  zahvat doživio pad od čak 28% u odnosu na prethodnu godinu.

(26)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *