Dok je okopavao njivu pronašao pravo bogatsvo – bure od 600 miliona dolara se vidi samo jednom u životu

 

Jose Mariena Cartolos je 65-godišnji farmer koji je pronašao u plastičnom buretu 600 miliona dolara. On je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države tako da nije mogao da zadrži novac. Odma  ga je zaplijenila kolumbijska vlada.

Kolumbijska vlada je iznenađena ovim otkrićem, nakon čega je uputila javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive . Oni vjeruju prema nekim informacijama da ovakvih plavih buradi za kupus ima još u Kolumbiji.Prema navodima same vlade, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Escobaru, poznatom kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svjetskoj historiji.

Još uvijek nije jasno šta će uraditi sa novcem, ali mnogi spekulišu da zemljoradniku Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će sigurno ostati u Kolumbiji . Bit će iskorišten za finansiranje socijalnih i ekonomskih programa koji pomažu onima u siromaštvu.

Špekuliše  se da će ova vijest pokrenuti novu „zlatnu groznicu“, i da će ljudi ići po kolumbijskim selima kako  bi pronašli novac . Svi će nositi svoju vrstu opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

(314)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *