EVO KOJI UREĐAJI DODATNO ZAGRIJAVAJU PROSTORIJE !

U ovim ljetnim danima, mnogi ljudi muku muče sa velikom toplotom u svojim domovima. Stanovi se veoma teško rashlade, a ukoliko otvorimo prozor, još veća toplota uđe u unutrašnjost stana. Iako možda niste znali, pojedini električni uređaji unose i dodatnu toplotu u vaše prostorije, a u nastavku teksta podijelit ćemo sa vama informaciju o kojim uređajima je riječ. U ovim toplim danima, izbjegavajte da koristite peglu i rernu.

Ono što vjerovatno niste znali jeste to da i frižideri zagrijavaju vaš prostor. Iako hlade iznutra, frižider, isto kao i usisivać, izbacuje topao zrak. Također, kompjuteri i laptopi izbacuju topao zrak putem svojih ventilatora i hladnjaka.

Slična situacija je i sa mobilnim telefonima. Dužim korištenjem, a pogotovu pri toplijim temepraturama, dodatno se zagrijava, a samim tim se povećava i mogućnost njegovog kvarenja.

Izbjegavajte korištenje ovih uređaja tokom dana, a za vrijeme najvećih temeperatura, ukoliko niste baš prinuđeni. Podijelite ovaj članak sa prijateljima !

2

(97)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *