KAKO JE ZAPRAVO BITI HOSTESA: Ispovijest bivše hostese i razlog zašto ne preporučuje ovaj posao

Moramo priznati da je ovo danas veoma popularano zanimanje pogotovo kod mladih i lijepih djevojaka. Svi smatraju da je to lak posao te da sve što treba jeste da se smiješ neprestano par sati te nakon toga budete plaćene pozamašnom sumom.

Razmislite još malo o tome. Mi vam donosimo ispovijest mlade djevojke koja je jedno vrijeme radila kao hostesa a nakon ovoga što je ona rekla dva puta ćee razmisliti prije nego pristanete da postanete jedna od njih.

U čemu je zapravo stvar… pa da krenemo od početka. Prilikom same prijave bivate brutalno ocijenjen, ne na osnovu svoje sposobnosti, inteligencije i ličnosti već na osnovu svog vanjskog izgleda. Navodi da iz iskustva je vidjela mnogo slučajeva gdje bi se šefovi smijali izvjesnim djevojkama zbog apliciranja na ovaj posao jer za njega moraš da budeš vrh ili da makar ličiš na nešto. Oni ne traže inteligentne djevojke za obavljanje posla oni traže zapravo lutke bez mozga.

“Obećaju ti pozamašnu sumu novca zapravo s tim te i privlače. Stoga ukoliko počneš raditi taj posao ti se trudiš, predaš pa smiješ se čak iako ti nije do smijeha. Slušaš razne nepristojne komentare i trudiš se da ostaneš pribrana te da se zbog istih ne počneš gaditi sama sebi. vjerujte prošla sam kroz to. Dok radiš ti nisi osoba ti si objekat, rob i lutka. I tako prodje vrijeme dodje vrijeme isplate a ti ne dobiješ taj novac koji ti je obećan već znatno manje uz komentar da trebaš biti sretna jer si njega uopće dobila umjesto k…. u usta. Tada ostaneš šokiran. Oni ne samo da te smatraju beskorisnom lutkom koja nema mozga već te smatraju krajnje nemoralnom djevojkom a ti si kriva za to jer da si nešto drugo ne bi pristala da radiš ovaj posao ili to barem oni tako kažu. Dok radiš ti si jedna obična lutka koju su oni tu doveli da bude ukras, da je svako odmjerava bez imalo ustručavanja, ona koja će trpiti krajnje nemoralne i neumjesne ponude od kojih se želudac okreće, ona koja izgubi samu sebe u tom procesu, svoje samopoštovanje, ličnost sve. Svi smatraju da su daleko bolji od tebe. Dokaži im da nisu, povuci crtu kao što sam to i ja uradila. Pošalji sve dovraga. Ti, tvoji živci, tvoja sreća, tvoja ličnost nikada ne smije propadati zbog takvog nečega. postoji milion poslova koje možeš sama izmislit a još milion onih koje možeš pronaći i gdje ćeš biti cijenjena. Nikada nemojte raditi ovaj posao, a svoj osmijeh čuvajte za bolje stvari. Nadam se da ste shvatili poentu.”- govori nam djevojka koja je nekada bila hostesa.

(197)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *