KAZNA ZA HODANJE OVIM OPASNIM STEPENICIMA JE VELIKA ALI JE POGLED BOŽANSTVEN!

KAZNA ZA HODANJE OVIM OPASNIM STEPENICIMA JE VELIKA ALI JE POGLED BOŽANSTVEN!

Ovo je pravi izazov za avanturiste. Penjanje stepenicama može da bude lako za iskusnije avanturiste, ali za ostale penjanje se njima može da liči kao puzenje kroz gustu mrežicu obraslih biljaka, istovremeno se boreći sa klizavim neravninama.Ove stepenice do raja ili  Haiku na Havajima vode do čak 755 metara visokog vrha planine na samom ostrvu O’ahu. Zvanično su zatvorena za upotrebu već 30 godina, ali to nije sprečilo one željne avanture da se na njih penju.Iako nije baš extremno  visoka, Haiku je tako  ekstremna i opasna planinarska staza, ali pogled vrijedi pretrpjelog straha . Sa vrha je spektakularan, pa se mnogi svakodnevno penju ovim stepenicama u želji da iskuse raj uživo.

opasne stepenice

Ovih 3922 stepenika od drveta je postavljeno tokom Drugog svjetskog rata, kao dio američke komunikacijske mreže, kako bi komunicirali sa brodovima u blizini. Naime tokom 1950-tih su zamenjene stepenicama od čelika, a na vrhu je izgrađena stanica za navigaciju obalske straže, koja je  nešto kasnije zatvorena (1987 god) . Tada su i stepenice i zvanično zatvorene.

opasne stepenice1

Pogled odozgo je potpuno novo iskustvo koje ćete u životu jednom ili nijednom doživjeti . Stepenice su popravljene 2003. godine za čiju je restauraciju uloženo skoro 877.460 eura  , da bi opet bile otvorene za javnost, ali to se nije dogodilo. Ako budete uhvaćeni u penjanju od strane ovlaštenih kazna je velika .

(66)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *