MJESEC DANA JE SVAKI DAN PIO PIVO: SAZNAJTE ODMAH ŠTA MU SE DESILO

U slučaju ovog čovjeka bilo mu je dovoljno da konzumira samo jednu čašu piva dnevno da bi mu se cijeli život okrenuo naopačke.

Svi znamo da loše navike poput pušenja cigareta ili konzumiranje alkohola nikome nisu donijeli ništa dobro, ali nogo puta ljudi oko nas govore da pivo još nikoga nije ubilo.

Kakko bi saznao da li je ovo gore navedeno tačno jedan od urednika sajta BrightSide je odlučio da testira to.

Cilj njegovog testa je bio da da jednom dnevno pije čašu piva narednih mjesec dana a u nastavku saznajte njegova iskustva.

Na samom početku ovog eksperimenta odnosno u toku prve sedmice primjetio je podočnjake na svom licu. Imao je problema sa spavanjem, trebalo mu je 40 minuta da zaspi a ujutro se rano budio što mu se svakako nije dešavalo prije. To dokazuje i činjenica da je par puta čak i zakasnio na posao.

Takođe njegove kolege su primjetile da je vremenom postajao sve nervozniji. Takođe navodi da je prije mogao raditi 4 sata bez prestanka, ali da je sada počeo da zuri u ekran računala i stalno je gledao na svoj sat jedva čkajući da se završi radno vrijeme. Kao još jednu lošu stranu navodi d aje počeo da ima jake glavobolje.

Već na kraju samog eksprerimenta primjetio je da više nije u stanju da ide na trčanje što mu je prije bila skoro pa svakodnevna rutina. Postojale su situacije i kada bi se natjerao na to ali tada bi trčao duplo kraće.

Najviše od svega ga je šokiralo to da je primjetio da je dobio znatno na klilaži pogotovo u predjelu stomaka.

Nakakon završenog eksperimenta posjetio je ljekara koji je provjerio njegovo zdravstveno stanje koje je trenutno imao sa onim od prije mjesec dana.

Ispostavilo se da sve nuspojave poput dobijanje težine, nesanice, glavobolje te kratak dah su rezultat lošeg rada endokrinog sistema koje jwe uzrokovano konzumacijom piva.

(298)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *