MNOGI ODMA ZA OVIM POSEŽU KADA IM JE VRUĆE A PRAVE JOŠ VEĆU TOPLOTU TIJELU!

MNOGI ODMA ZA OVIM POSEŽU KADA IM JE VRUĆE A PRAVE JOŠ VEĆU TOPLOTU TIJELU!

Umjesto da vam bude ugodnije kada je vani prevruće , ova navika vam samo pogoršava stvari, a mnogi toga nisu ni svjesni – uvjereni su da rade dobro.
Velika je greška tokom peklenih vrućina piti hladnu vodu ili sokove sa dosta  leda jer tada tekućini treba više vremena da se raširi roz tijelo i hidratizira ga. Zato je najbolje tokom ljeta piti vodu sobne temperature jer  tako će tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek najbolji izbor .
Također,je dobro popiti i topli čaj (ne vreo), ali kad je vani zrak suh, ali ne vlažan. Čaj će potaći  znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Treba da znate da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa je svakako treba nadoknaditi.
Liječnici tvrde da treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro kada bi mogli  smanjiti ispijanje kafe . Gdje god bili, uvijek nosite flašicu vode i svakako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to praktikovali svaki dan tijelo će  imati dovoljno tečnosti  i lakše ćete podnositi vrućinu.
Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Najčešće  se preporučuje da to praktikujete  ako želite smršaviti jer potiče rad metabolizma.  Isto tako čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije ostariti, a cirkulacija u tijelu će biti  bolja.

(60)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *