MOGUĆE JE: Evo kako da ofarbate kosu bez upotrebe hemikalija

Svaka žena želi a bude posebna i ima boju kose koja joj se najviše sviđa. Međutim, mnoge su pogriješile prilikom farbanja i samo upropastile i oštetile svoju kose sa raznim hemikalijama.

Počnite koristiti prirodne boje kako biste dobile željenu boju:

Smeđa kosa – zelena ljuska oraha

Uzmite oko 20 zelenih oraha i ogulite ih, pa koru sameljite i pomiješajte sa vrelom vodom. Miješajte sve dok smjesa se dobro ne izjednači. Nakon toga četkicom nanesite smjesu na kosu i ostavite da djeluje oko 20 minuta, pa nakon toga isperite kosu sa ocatom. Ocat će poboljšati i popraviti boju na vašoj kosi.

Svjetlo smeđa – kora od hrasta i luk 

Uzmite koru hrasta i isitnite pa pomiješajte sa pola šolje luka kojeg ste ogulili i isjeckali. U litar vode stavite navedene sastojke u ostavite da kuhaju oko sat vremena. Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, za to vam je potrebno sat vremena. Poslije toga smjesu nanesite na kosu i ostavite da djeluje 45 minuta. Operite kosu pa nakon toga nanesite ocat.

Plava kosa – kamilica

Uzmite 100 gr cvjetova kamilice (obavezno osušenih) i pomiješajte u 1/2 l vode. Stavite smjesu da kuha, pa poslije toga je procijedite. Tečnost koju ste dobili koristite za bojenje kose, tako što ćete svu kosu namočiti. Poslije određenog vremena operite kosu, pa nanesite ocat.

Crvena kosa – repa

 

Uzmite nekoliko repa i stavite da prokuhaju. Poslije toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa ćete nakon toga tečnost nanijeti na kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Zatim isperite kosu i nemojte zaboraviti nanijeti ocat na kosu.

(374)

loading...

One thought on “MOGUĆE JE: Evo kako da ofarbate kosu bez upotrebe hemikalija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *