NAJJEDNOSTAVNIJA NJEGA KOSE I KOŽE NAKON KUPANJA U MORU ILI BAZENU!

NAJJEDNOSTAVNIJA NJEGA KOSE I KOŽE NAKON KUPANJA U MORU ILI BAZENU!

Bazen je najbolje  mjesto za osvježenje na visokim temperaturama i mnogi ga posjećuju i tokom drugog godišnjeg doba . Hlor je posljednja stvar o kojoj razmišljate kada posjećujete  bazen, ali on može da ozbiljno  ošteti kožu i kosu i njegova oštra bakterijska svojstva nije baš prikladna  za vlažnost kože. Hlor “skida” sa vaše kože i kose sva prirodna ulja i doslovno nas ostavlja na suhom.

To pak ne znači da morate da izbjegavamo plivanje, ali možete da učinite neke korake prije nego što odete na bazen. Za kosu se preporučuje kratko kvašenje prvo u slatkoj vodi prije nego što uronite u bazen  a to je i najjednostavniji način da se spriječi oštećenje. Isto tako na kosu ostavite regenerator koji se ne ispire kako bi kosa privukla što manje hlora.

Kada je u pitanju koža, nanesite kremu sa zaštitnim faktorom i uradili ste dobar dio posla. Krema će osigurati vlažnost i služit će kao granica  između kože i hlora. Bez obzira na to koliko preventivnih mjera preduzmete  najbolji način da izbjegnete sva negativna dejstva hlora je da kosu i kožu isperete čim izađete iz bazena.

Izbjegavajte takođe agresivne sapune i gelove za tuširanje, a dok vam je koža još vlažna nanesite bogatu smirujuću hidratantnu kremu i bezbrižno plivajte  i brčkajte se u bazenu.

(39)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *