NEVJEROVATNO LIJEPA POSUDA OD SAMO PAR CD-OVA !

NEVJEROVATNO LIJEPA POSUDA OD SAMO PAR CD-OVA !

Ako ste mešu onim koji i dalje čuvaju svoje stare CD-je sa muzikom, filmovima ili kopijama važnih programa koji su davno zastarjeli, pogledajte jedan kreativan način za njihovo recikliranje. Nećete vjerovati kako lako možete i vi imati jednu ovakvu posudu ili čak nešto drugo ukrasiti sa dijelovima cd-a.

LIJEPA POSUDA
Stari bazen za ptice se često uslijed vremenskih neprilika ošteti, a n i sami nemate ideje  kako da ga obnovite? Evo jedne kreativne ideje: iskoristite sve stare CD-je. Potrebno je samo da od njih isjeckate gomilu nepravilnih komadića. Kako  bi komadići bili trajniji, možete ih isprskati nekim lakom za sjaj (staklenih predmeta). Onda  počnite da ih lijepite, krenuvši od spoljne ivice bazena. Komadići ne treba da se dodiruju,nego ostavite par milimetara razmaka. Nakon ivica izlijepite komadiće i na ostatak bazena. Za to će vam trebati nekih 20-ak CD-a.
Da zalepljeni komadići ne bi bili oštri , potrebno je da razmak između njih popunite sa nekim od sredstava za popunu na bazi polimera. Isto tako možete ove komadiće polijepiti na neku staru posudu ili tanjir pa je držati u hodniku kao dekorativni elmenat koji će unijeti malo boje u vaš dom. Isto tako može poslužiti za čuvanje ključeva ili nekih drugih sitnica koje česti gubite jer nemaju svoje staro mjesto.

(56)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *