OBITELJ KOJA SE VRATILA IZ ŠVEDSKE DA BI ŽIVJELI U BOSNI NA SELU: Saznajte njihove razloge odmah

Mnoge današnje porodice pogotove one mlade nadstje da napuste Balkan te da svoj novi život u nekoj od država inostranstva u nadi za boljim sutra.

To je postao poprilično popularan trend na Balkanu a ova porodica je odlučila uraditi nešto sasvim suprotno. Naime oni su godinama živjeli u bogatoj Švedskoj ali je nisu smatrali svojim domom. Zbog toga su odlučili da se vrate nazad te su svoj mir pronašli nadomak Dervente govore mlada beograđanka Jasmina sarvan i njen suprug sarajlija Džanin Sarvan.

U želji da postanu što samostalniji te da sami proizvode svoju hranu, sagrade svoj krov nad glavom i dogoje svoju djecu onako kako oni smatraju pravilnim. Zbog toga su mjesecima pregledali brojne oglase tre obišli zemlju “uzduž i poprijeko” da bi našli savršenu destinaciju na kojoj će započeti novi život.

“Svako od nas ima put koji mu je predodređen i do kog će doći kada tada, neki od nas prate znakove, a neki tvrdoglavo tjeraju po svom. Tako smo mi došli do Dervente, u potrazi koja je trajala duže od godinu dana, pronašli smo imanje koje nam se dopalo još na slikama, pa još više nakon čitanja teksta, jer smo shvatili da je prodavač osoba koja voli i oseća prirodu kao i mi. Dolazak nas je skroz ostavilo bez teksta jer je to bilo to. Ovde imamo mir i slobodu. Mir možete naći svuda na planeti jer u suštini svi nosimo mir u sebi, on nije toliko uslovljen okolinom, ali ono što imamo mi na Balkanu, a najviše u Bosni, to je ta sloboda koju zapad ne poseduje, život na zapadu je život u sistemu. Koliko god čovjek tamo boravio u prirodi on ne može biti van sistema, a kod nas to može” kaže mlada Jasmina.

Međutim sam život u prirodi nije njihov jedini plan i poduhvat koji su odlučili uraditi. Naime navode kako proizvode hranu sami za sebe obrađujući zemlju te ubirajući njene plodove.

Sve je započelo sa rođenjem i odrastanjem njihove ćerkice.

“Do promjene načina ishrane je došlo kada je moje dijete, tada beba od 6 mjeseci, trebalo da počne sa čvrstom hranom. Kada je napunila 6 meseci, odlučila sam da isprobam prvo sve na sebi. Rezultati su bili nevjerovatni, izgubila sam skoro 20 kilograma za nepuna 2 meseca, promenila sam raspoloženje i karakter, postala sam srećna osoba. Nisam više zabrinuta, nervozna, raspoložena za svađu, u strahu, stresu, već sam nasmejano biće koje je srećno svaki dan kada otvori oči i gleda u drveće. Počela sam da ga grlim, da hodam bosa po travi, da sve više i više imam potrebu da budem u prirodi, daleko od gradskog betona. Promjenom ishrane, prestankom jedenja ubijenih životinja i unošenjem njihovog stresa, vještačkih hormona i lijekova, postala sam smirena, čista i pozitivna osoba. Vremenom su strahovi nestali, šabloni koji su postojali, po kojima smo skoro svi mi odgojeni su se vremenom odprogramirali i postala sam slobodna”

Ishrana nije jedino što ova porodica je promjenila i što želi da promjeni, naime cilj im je da prestanu koristiti struju, i gradsku vodu sve što nema veze sa prirodom. Trenutno koriste te izvore odnosno izvore struje dok ne smisle način na koji će sve to promjeniti.

(287)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *