Od kada im je umrla majka 17-godišnja djevojčica se brine o svom bratu – tužna priča

 

Ranka Njegovanović (17), je ponos Hrvatske a dolazi iz iz Požege. Za 4 mjeseca napunit će 18 godina. Od male 1′- godišnje djevojčice koja je dirnula cijelu Hrvatsku, kao djevojčica se  brinula za bolesnu majku, prabaku i pradjeda, izrasla je u predivnu djevojku.

Godine su samo tako prolazile ,aliživotu ove  djevojke promijenio se.  Prije 5  godina umrla joj je majka, na čiji se spomen u Rankinim očima zacakle suze . Umrli su joj prabaka i pradjed. Ona sada  živi sa bratom Markom (9) i ocem Predragom. Brine se o kući i bratu jer na to se naviknula još kao mala .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U stalnom je kontaktu sa očevim ujakom u Kanadi, ali o odlasku iz Požegejoš ne razmišlja. Vješto skriva dječka kojega jako voli.

– Ne bih ga pominjala, neka on i dalje ostane moja mala tajna – stidljivo je priznala  Ranka.

Dok smo razgovarali u  obiteljskoj kući, cijelo vrijeme je mazila svog brata, kojeg obožava. Njih su dvoje ostali rano bez majke pa su najviše povezani.U kuhinji smo jednako vremena i ja i tata , pomažemo jedno drugom.Ipak on je muškarac pa se ne snalazi dobro kao ja .  On nastoji meni dati vremena da učim za školu, a ja  želim da se on odmori nakon posla – priča nam Ranka.

(293)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *