Pere kosu sa ovom smjesom i ona raste nevjerovatnom brzinom! Pokušajte i vi ako želite dugu kosu!

90i

U kineskom gradu Huangleo žive žene koje su poznate po svojim kosama, zapravo da skoro svaka žena ima kosu dužu od 1,4 metra. Neke od njih su  zbog svoje dužine uspjele da obore Ginisov rekord.

U svijetu se koriste mnogo prirodni lijekovi koji ubrzavaju rast kose, ali nažalost većina njih nije predstavljena na pravi način.

Sada ćete saznati za smjesu koju koriste žene u ovom selu, pa možete i vi imati dugu kosu, ako vam je to do sada bila želja.

Potrebni sastojci:

  • šolja riže
  • malo vode
  • eterično ulje lavande

Priprema:

Najprije je potrebno da rižu dobro operete u vodi, s tim da vodu mijenjate čim se isprlja. Onda u posudu gdje se nalazi riža naspite vode i ostavite da odstoji 15 minuta, a s vremena na vrijeme malo promiješajte.

Tada vodu procijedite i naspite u plastičnu flašu. Ta voda treba da odstoji još jedan dan, ali na sobonoj temperaturi. Sutradan vodu prokuhajte , pa skinite sa vatre da se ohladi.

U ohlađenu vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, promiješajte i možete koristiti tako što ćete je dodati u šampon.

Kada perete kosu i stavite ovako pripremljen šampon, dobro utrljajte u tjeme i nakon toga isperite. Ubrzo ćete vidjeti pozitivan učinak i kosa će vam početi rasti veoma brzo.

 

(1277)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *