POGLEDAJTE 5 NAJČUDNIJIH GRADOVA SVIJETA: Saznajte gdje se nalaze i kako se zovu

Svi imaju svoja mišljena te mnogi smatraju da je okolina koja ih okružuje najčudnija. Razmislite opet i to dobro, jer vam mi donosimo informacije o 5 najčudjih gradova koji postoje na svijetu.

1.Supilinn (Estonija)

Ukoliko ste osoba koja voli prirodu i mir koji ona donosi onda je ovo mjesto savršeno za vas. Ovaj gradić je grad kojem je u glavnom planu povrće tako da se i same ulice zovu kao i povrće a kuće su izgrađene od drveta.

2. Accident (SAD)

Smješten u Merilendu ovaj gradić prema zvaniičnom popisu koji je urađen svega prije 5 godina broja svega 325 stanovnika. Najčudnija stvar koja je zapažena n tom popisu jeste d ase zapravo jedan stanovnik ovog gradića zove Accidental.

3. Elista (Rusija)

Ovaj grad je nazvan šahovskim gradom. Razlog tome je da su arhitekti koji su radili na ovom gradu bili velii ljubitelji ove igre jer je svaki ćošak grada prekriven šahovskim pločama ili drugim predmetima vezanim za ovu igru.

4. Fucking (Austrija)

Ovo je grad kojem su mnogi željeli promjeniti ime te tu imamo godine i godine koje su se nizale u želji da se to uradi. Međutim ovaj grad je zadržao ovo ime samo iz jednog razloga: samo u tom slučaju,  je privlačio turiste.

5. Monowi (SAD)

Ono što je najupečatljivije kod ovog grada jeste to da ima samo jednog stanovnika a to je stara gospođa u čijoj se vlasti nalaze bar i književnica te njih otvara kada naiđu gosti.

(31)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *