Pomogao je starici kojoj je pukla guma na autu, ali ono što je ona kasnije uradila nije mogao ni zamisliti

U današnje vrijeme jako je malo onih koji poštuju starije i prema njima se odnose sa ljubaznošću i poštovanjem.

Ovo je priča kako je momak stao da pomogne starici kojoj se probila guma na automobilu. Na putu prema kući, mladić je ugledao jedno auto kako stoji na putu. Odmah je stao, jer je želio provjeriti da li je potrebna pomoć.

Automobil je vozila jedna starica, koja kada je primjetila mladića koji joj se približava, mnogo se uplašila jer nije znala zbog čega dolazi. Pitala se da li će je možda povrijediti ili opljačkati! Nije joj bilo jasno kako to da postoji osoba koja će tek tako stati i ponuditi svoju pomoć! Iako se plašila dopustila mu je da pogleda šta je sa gumom.

” Nemojte me se plašiti gospođo! Samo želim da vam pomognem!” – rekao je mladić, jer je primjetio zabrinuti i uplašeni pogled upućen od starice.

Iz gepeka je izvadio rezervnu gumu i počeo je odmah da popravlja.

Kada je završio starica mu se nekoliko puta zahvalili i željela je platiti, međutim, on to nije nikako htio. Nije želio novac jer to nije bio neki posao,  a znao je da treba starijima da pomogne. Samo je rekao starici: ” Ako i vi nekada nekoga vidite u nevolji, priđite i pomozite! Tada ćete se sjetiti Brajana Andersona i usluga za ovo će biti vraćena.”

Starica nije mogla vjerovati da postoji ovako velikodušan mladić. Sjela je u svoje autu i krenula do najbližeg restorana.

č1 č2 č3 č4

(221)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *