EVO NEKOLIKO SAVJETA O INTIMNOM ZDRAVLJU TOKOM LJETA !

Jasno je da žene moraju voditi brigu o svojim intimnim dijelovima tijela tokom čitave godine, međutim, tokom ljeta, vrućina i povećanog znojenja, dodatna pažnja je neophodna. U nastavku ovog teksta, podijelit ćemo sa vama par savjeta u vezi sa povećanom njegom i brigom intimnih dijelova tijela.

Ako koristite sapun, koristite one sapune koji su namijenjeni intimnoj njezi ili one koji su neutralni. Obratite pažnju na činjenicu da je pH vrijednost zdrave vagine između 3,8 i 4,5.

Ako idete na jezero, more ili bazen, obavezno se presvucite čim prij iz mokre odjeće. Isto tako, i nakon vježbanja u teretani, neophodno je da se presvućete iz razloga što je vlaga pogodna za razvijanje gljivičnih infekcija.

Što se tiče donjeg rublja, najbolje bi bilo da izbjegavate saten, sintetiku i čipku, jer ovakvi materijali također zadržavaju vlagu. Najbolje bi bilo da koristite samo pamučno rublje.

Tokom menstruacije, neophodno je da brigu o intimnoj regiji udvostručite. Izaberite one kvalitetnije uloške koji neće prouzrokovati iritacije.

Image result for toplota ljeta

(39)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *