Roditelji izgubili 3 djece za sedam godina, sva su umrla zbog iste rijetke bolesti- nevjerovatna tragedija

 

Najveći gubitak za svakog roditelja je njegovo  dijete . Sin Maggie i Roberta, Carrick Prentice-Underwood (19) umro je u četvrtak ujutro,4  godine nakon smrti sestre Charlotte (16) i sedam godina nakon svog brata Craiga (17).

Charlotte je preminula od tzv. sindroma iznenadne aritmije, a brat je umro od uzroka za koji porodica nije znala . Onda  su odlučili proći genetska testiranja. Pokazalo se da je  četvero od njih petero djece rođeno s Ehler-Danlosovim sindromom, stanjem u kojemu su tkiva pretjerano krhka i rastezljiva .

Underwoodovi su od tada svoje  živote posvetili tome da osiguraju da u svim školama kao i na drugim javnim mjestima, diljem cijele Velike Britanije, postojanje  defibrilatora koji bi spašavao ljude sa problemima sa srcem.

“Slomljeni smo, istovremeno izgubljeni, ljuti. Kako  da doktori  to nisu  vidjeli  .  Ipak, samo dva dana poslije  Carrickove smrti  odlučili smo nastaviti naš humanitarni rad. Tako da smo  i dalje prikupljali sredstva za defibrilatore i educirali ljude o pružanju reanimacije u takvim slučajevima ” izjavili su .

(484)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *