SAVRŠEN NAPITAK ZA TOPLE LJETNJE DANE: KOLIKO JE OSVJEŽAVAJUĆ TOLIKO JE I DOBAR ZA NAS!

Limunada s lavandom jedan je od najprirodnijih lijekova protiv glavobolje koja tijelo dovodi u balans. Pripremite je od osušenih cvjetova ili eteričnog ulja lavande.

Osim što je savršeno ljetno osvježenje, limunada s lavandom opušta sva osjetila. Imate li problema s glavoboljama koje uzrokuju česte promjene vremena, svakako isprobajte ovaj ljekoviti recept. Ne samo da će smiriti simptome, nego će i cijelo tijelo dovesti u balans.

Cvjetovi lavande bogati su eteričnim uljima koja sadrže preko 150 aktivnih sastojaka. Djeluju protiv gljivica, upala, bakterija, depresije, mikroorganizama, grčeva, čiste organizam, snižavaju krvni tlak te imaju analgetička i sedativna svojstva.

Brojne studije dokazale su blagotvoran učinak eteričnog ulja od lavande u situacijama jakog stresa, do te mjere, da je u nekim svjetski poznatim bolničkim centrima aromaterapija lavandom prihvaćena terapija u predoperacijskoj obradi pacijenata.

SASTOJCI ZA LIMUNADU S LAVANDOM:

1/4 šoljice osušenih cvjetova lavande (neka lavanda bude organski uzgojena) ili
kapljica eteričnog ulja lavande
6 limuna, oguliti i ocijediti
šoljica meda
5 šoljica vode

PRIPREMA LIMUNADE S LAVANDOM:

Prokuhajte pola vode i maknite sa šporeta. U vodu dodajte med i lavandu. Pustite neka odstoji 20 minuta, zatim procijedite i pelijte u veću posudu.

Dodajte limunov sok, ostatak vode i dobro promiješajte. Limunadu dobro ohladite.

(31)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *