SAZNAJTE U KOJIM SITUACIJAMA VAŠE RUKE MOGU ODATI VAŠE MISLI: Ima ih 13 a sada saznajte i koje su

Pokreti naših ruku nas najčešće mogu odati u raznim situacijama te reći nam nešto više o psihološkom stanju čovjeka. S obzirom da postoje situacije u kojima mnogi imaju iste gestikulacije i pokrete ruku donosimo vam 13 situacija u kojima baš ruke mogu odati vaše misli.

Situacija broj jedan je povezana sa našim pisanjem. Kada osoba piše na papiru bez linija i ukoliko redovi koje ispisuju idu prema gore pretpostavlja se da je ta osoba optimistična te da ima pozitivne misli te da je motivisana. Sa druge strane ako redovi idu prema dole osoba je negativna te teško pronalazi motivaciju.

Druga situacija je takođe povezana sa rukopisom. Stvar je u tome da ukoliko imate sitan rukopis odnosno slova koja pišete su sitnija i štedite prostor onda ste osoba koja je skoncentrisana a ukoliko su slova krupnija to pokazuje da ste pozitivni te da ste samouvjerena ličnost.

Kada držimo neki govor naše ruke trebaju da se poklapaju sa onim što govorimo te da ne mašemo previše njima. Ukoliko mašemo predstavljamo utisak osobe koja ni sama nije sigurna u ono o čemu govori.

Ukoliko lupkamo prstima, okrećemo olovke, jednostavno nimo u stanju smiriti njihove pokrete onda to govori o osobi koja u sebi čuva veliku dozu nervoze.

Kada u toku razgovora stavimo ruke na kukove to pokazuje našu agresnivnost te želju za pokazivanjem da smo superiorniji i moćniji od one osobe s kojom vodimo razgovor.

Ukoliko se osoba ne slaže sa onim što je čula ili vidjela a ne želi to da kaže pokazati će svojim rukama koje će početi da se kreću nepovezano.

Kada se nalazimo u centru pažnje više osoba te se počnemo osjećati nelagodno ruke će odati to. Tada ćemo sa njima uraditi nešto totalno bespotrebno poput igranja sa narukvnicom ili satom ili ćemo čak izvaditi telefon bez konkretne potrebe za tim.

Ukoliko nas okupiraju negativne misli najčešće ćemo prektstiti ruke ispred nas jer to će predstavljati neku vrstu štita i dbrane.

Ukoliko osoba trlja ruke jednu od drugu onda trebamo obratiti pažnju na brzinu kojom to radi. Ukoliko to radi brže onda nešto iščekuje što je prije moguće a sporije pokazuje na to da ima strpljenja ili čak i sumnju da će se desiti nešto.

Opet otvoreni dlanovi mogu nam mnogo toga reći o iskrenosti osobe s kojom komuniciramo. Naime stvar u tome j da je dokazano da osoba ne može lagati da otvorenim i raširenim dlanovima.

(75)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *