Svi koji uzimaju paracetamol ili ibuprofen moraju znati nekoliko bitnih stvari!

dsex

Većina nas uzima paracetamol ili ibuprofen kada osjetimo i najmanju glavobolju, početak gorznice, a tada i ne razmišljamo kako ta tableta djeluje na naš organizam. Međutim, došlo je vrijeme da počnemo voditi računa o tome koliko tableta popijemo i u kojim vremenskim intervalima.

Ukoliko žene u toku jedne sedmice popiju parecetamol ili ibuprofen više od dva puta, imaju veću mogućnost da izgube sluh, ali tu se radi o trajnom gubitku.

Ljekari su nam objasnili da ta pojava nastaje jer dolazi do smanjenog dotoka krvi u uho, pri čemu može nastati oštećenje, ako smo često u nekoj galami i buci.

Ovo istraživanje je imalo iste rezultate , kao istraživanje koje je spovedeno nad muškarcima.

U Americi svaka 10 žena popije paracetamol u toku sedmice dva puta, i dokazano je da u periodu od 5 godina, doći će do gubitka sluha. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u jednom poznatom časopisu, a u njemu su učestvovale žene starosne dobi od 40 do 50 godina.

Ako ibuprofen pijete u normalnim količinama možete smanjiti mogućnost oboljenja od karcinoma pluća, naročito kod osoba koje koriste cigarete.

(1560)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *