Ujela vas je PČELA? Evo najjednostavnijeg trika za koji vam je POTREBAN SAMO KLJUČ!

Ljetna sezona je već uveliko počela te zajedno sa ogromnim, visokim teperaturama ljeti dolaze i jako mnogo insekata poput muha, komaraca, pčela i stršljena.  Svakako da pčela ima i u drugim vremenskim sezonama, nažalost zbog vrućine ljeti ih ima najviše. I upravo zbog vrućine pčele su jako ljute te će vrlo lako ujesti onoga ko se nađe u njenoj blizini.

Činjenica jeste da ubog pčele obično nije opasan te prema nekim doktorima ujed pčele može biti čak i jako zdrav. Međutim, problem nastaje kada je osoba koju je pčela ujela alergična na ujed pčele. Prvi simptomi koji se manifestuju jesu svrbež i i oticanje. Kod osoba koje nisu alergicne taj otok se ograničava samo na onaj dio ujeda dok kod osoba koje su alergične, u roku od 15 minuta otekne cjelokupno tijelo. Kako takav način oticanja može čak dovesi i do smrti potrebno je pravovremeno djelovati.

Lijek iz narodne medicine kaže da ukoliko vas je ujela pčela, na mjesto ujeda odmah stavite obični metalni ključ. Metal spriječava oticanje po tijelu te će vam itekako pomoći u tome.

pcela2

(255)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *