UKRASNE TACNE U OBLIKU LISTA KOJE ĆE SE PRILAGODITI UZ BILO KOJI STIL I NAMJEŠTAJ!

UKRASNE TACNE U OBLIKU LISTA KOJE ĆE SE PRILAGODITI UZ BILO KOJI STIL I NAMJEŠTAJ!

Ove dekorativne tacne su ne samo estetski lijep elemenat na stolu, nego su i veoma korisne – za odlaganje ključeva ili drugih sitnica koje tako lako zabacite . Neka vam od sada budu na dohvatu ruke. Glavni element za izradu ovakve tacne ne košta ništa : to je lišće raznih oblika.

Materijal:

Lišće
Glina koja ima sposobnost da se suši na vazduhu
Valjak (manja oklagija)
Nožić ili skalper
Četkica
Lak

Kako napraviti :

Korak 1:
Pripremite glinu tako što ćete uzeti komad koji se suši na vazduhu i valjkom ga razvući  da bude tanak i ravan . Što  glina bude tanja, to će i tacna izgledati prirodnije.Ipak  pazite da ne bude suviše tanka, da se ne bi probušila.
Korak 2:
Položite list preko gline sa  licem nagore. Pazite da ivice lista ipak ne prelaze preko ivica gline.
Korak 3:
Valjkom nježno pređite preko lista da bi ga ravnomjerno utisnuli u glinu.

UKRASNE TACNE
Korak 4:
Polako sklonite list i vidjet ćete otisak koji je list ostavio.Nožićem pažljivo isjecite po ivicama otiska koje je list ostavio . Trudite se da sječete što preciznije  te  da slučajno ne naslonite ruku preko gline i pokvarite  otisak lista .Pažljivo podignite list i glinu stavite u posudu. To će tacni dati prirodniji i zakrivljeni oblik prema ivicama. Neka se u posudi  osuši preko noći
Korak5:
Kada je glina potpuno suha, nanesite sa četkicom 2-3 sloja laka da  bi zaštitili glinu od oštećenja i prljanja. Nakon svakog sloja laka morate sačekati  da se osuši prije nego što nanesete slijedeći sloj.

(41)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *