Želite se riješiti CELULITA? Pogledajte koliko vam KUPKA MOŽE POMOĆI U TOME?

Voda će vam pomoći u procesu uklanjanja “narandžine kore” ukoliko je koristite u vidu kupki. Važno je da samo u vodi ne ostanete duže od 15 minuta te da voda ne bude pretopla. ( tom slučaju će usporiti cirkulaciju.)  Osim specijalnih soli ili ulja koje ćete kupiti u apoteci ili drogeriji,. kupki možete dodati i morsku sol. Naime, oko pola kilograma prirodne, nerafinirane morske soli rastopljene u vodi čini čuda.

Sol poboljšava tonus kože, posebno na ugroženim mjestima i razgrađuje masno potkožno tkivo, čemu pridonosi velika koncentracija magneija. Sloične ćete rezultate postići i dodavanjem dvije do tri supene kašike “gorke” soli, koja se također može kupiti u apoteci, a sadrži magnezijev sulfat. Ako nemate posebno suhu i osjetljivu kožu, vodi za kupanje dodajte 15 grama đumbira uu prahu, koji će ubrzati izmjenu tvari, posebno onih štetnih.

Nakon ove kupke kožu obavezno nahranite hidratantnom kremom. Vrlo su učinkovite kupke kojima se dodaju ektrakti algi, listova bršljana ili kestena te specijalna eterična ulja ružmarina, majčine dušice, limuna cimeta, cvijeta naranči ili lavande, koja se mogu kupiti kao gotovi proizvodi u apotekama i druerijama. Za jačanje vezivnog tkiva idealno je izmjenično tuširanje hladnom i toplom vodom, pri čemu pripazite da tretman započnete i završite hladnim mlazom.

10-s

(83)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *